NGH bouwconcept

Conceptueel bouwen
NGH heeft in eigen huis een slim prefab hybride bouwconcept ontwikkeld met een hoge mate van flexibiliteit en ontwerpvrijheid om aan bouwwensen te kunnen voldoen. Elk gebouw (woonproduct) heeft een eigen identiteit, uitstraling, gebruikersgemak, luxe en comfort. Hiermee wordt massaliteit en eenvormigheid voorkomen. “Maatwerk” gaat zo hand in hand met snelle productie- en bouwtijden, lagere bouwkosten, minder risico, minder faalkosten, hogere bouwkwaliteit, schonere bouw, beter voorspelbare energieprestaties en een lagere milieu-impact. Binnen een project worden de woningen vraaggestuurd ontwikkeld en volledig afgestemd op de behoefte van de markt en bewoners.

Prestatie-eisen
De basis functionele- en prestatie-eisen (duurzaamheid, veiligheid, gezondheid, energie-zuinigheid, technisch, comfortabel, esthetiek, materiaalgebruik, etc.) alsmede de bouwsystematiek (spaarzaam materiaalgebruik en losmaakbaar, licht, luchtdicht en dampopen) liggen binnen het NGH bouwconcept vast. Per woonproduct is het mogelijk extra wensen toe te voegen. De gemeenschappelijke buitenruimten zoals entree, trappenhuis, lift, galerij, aantal verdiepingen of dakterras bepalen samen met de gevelbekleding de look en feel.

Mens en wonen staan centraal
NGH vindt het belangrijk duurzame, gezonde prettige woonomgevingen te creëren waar bewoners zich nu en in de toekomst thuis kunnen voelen. Onze stijl kenmerkt zich door oog voor detail, functionele invulling van gemeenschappelijke ruimte, groen en gebruikersgemak. We bouwen huurwoningen voor mensen waarbij de nadruk ligt op gezond wonen en woongeluk van onze huurders.

NGH Architectuur
De basis van duurzaam bouwen ligt volgens NGH bij een losmaakbaar en makkelijk aanpasbaar slim ontwerp, waarbij spaarzaam gebruik wordt gemaakt van bouwmaterialen (geen beton). Kenmerkend zijn duurzaamheid en bewuste keuzes van grondstoffen en techniek. Het NxtGen bouwsysteem heeft een universeel driedimensionaal raster als vaste basis voor alle typen woonvormen. De gekozen lijnen, kleuren en texturen waarborgen per project een herkenbare eigen identiteit.

NxtGen Houses woning NGH 110
NxtGen Houses appartement NGH 320

Bouw Informatie Model (BIM) & Digital Twin
Wij ontwikkelen gebouwen en gebouwcomponenten digitaal waarbij alle informatie wordt vastgelegd in een BIM model. Met digital twin technologie (een realtime digitale replica van een gebouw) wordt de middels sensoren uit het gebouw verkregen informatie gebruikt voor monitoring van TCO waaronder optimalisatie van energieverbruik en het plannen van preventief onderhoud.