NGH bouwsysteem

Conceptueel bouwen
NGH heeft in eigen huis een slim circulair bouwsysteem voor betaalbare huurwoningen met een hoge mate van ontwerpvrijheid en flexibiliteit ontwikkeld. Wij bieden kant en klare woonconcepten met een eigen identiteit, luxe en comfort. “Maatwerk” gaat hand in hand met korte levertijden, hogere bouwkwaliteit, beter voorspelbare energieprestaties en een lagere milieu-impact. Binnen gebiedsontwikkeling, woonbeleid en planvorming kunnen woningen vraaggestuurd, volledig afgestemd op de behoefte van de markt en bewoners, ontwikkeld worden.

Prestatie-eisen
De basis functionele- en prestatie-eisen (duurzaamheid, veiligheid, gezondheid, energie-zuinig, comfortabel, esthetiek, etc.) alsmede de bouwsystematiek (spaarzaam materiaalgebruik, losmaakbaar, licht, luchtdicht en dampopen) liggen binnen het NGH bouwsysteem vast. Per woonproduct is het mogelijk extra wensen toe te voegen. De gevelafwerking en gemeenschappelijke buitenruimten zoals entree, trappenhuis, lift, galerij, aantal verdiepingen of dakterras bepalen de look en feel.

Mens en duurzaamheid staan centraal
NGH vindt het belangrijk duurzame, gezonde prettige woonomgevingen te creëren waar bewoners zich nu en in de toekomst thuis voelen. Onze stijl kenmerkt zich door oog voor detail, functionele invulling van gemeenschappelijke ruimte, groen en gebruikersgemak. We bouwen huurwoningen voor mensen waarbij de nadruk ligt op gezond wonen en woongeluk van onze huurders.

NGH Architectuur
De basis van duurzaam bouwen ligt volgens NGH bij een losmaakbaar en makkelijk aanpasbaar slim ontwerp, waarbij spaarzaam gebruik wordt gemaakt van bouwmaterialen. Kenmerkend zijn duurzaamheid en bewuste keuzes van grondstoffen en techniek. Het NxtGen bouwsysteem heeft universele driedimensionale rasters als basis voor alle typen woonvormen. De gekozen lijnen, kleuren en texturen waarborgen per project een herkenbare eigen identiteit.

NxtGen Houses appartement NGH 320

Bouw Informatie Model (BIM) & Digital Twin
Wij ontwikkelen gebouwen en gebouwcomponenten digitaal waarbij alle informatie wordt vastgelegd in een BIM model. Met digital twin technologie (een realtime digitale replica van een gebouw) wordt de middels sensoren uit het gebouw verkregen informatie gebruikt voor monitoring van TCO waaronder optimalisatie van energieverbruik en het plannen van preventief onderhoud.