Over ons

NGH NxtGen Houses appartement Milaan

Circulair bouwen en verhuren zit in ons DNA
NxtGen Houses (NGH) is op 21 november 2020 opgericht en een spin-off van NxtGen Smart Modular Building BV. Met deze onderneming, actief in de verhuursector, die is voortgekomen uit de in 1995 opgerichte verhuurorganisatie Kessel Rental BV, hebben we met name in Duitsland vele mooie tijdelijke/modulaire bouwprojecten mogen realiseren. Met het NGH modulaire hybride bouwsysteem is een breed scala aan woonconcepten ontwikkeld waarmee we tegemoetkomen aan de vraag van gemeenten, woningcorporaties en institutionele beleggers.

Missie
Het versnellen van de transitie binnen de bouwsector, verkleinen van de ecologische voetafdruk en creëren van innovatieve, betaalbare (huur)woningen.

NxtGen Houses appartement NGH 220

Inspiratie
Tijdens de bouw van NxtGen Industrial en NxtGen Kitchen-projecten van onze zusterbedrijven verblijven onze medewerkers een paar weken in hotels. Op enig moment kwam de vraag op: waarom maken we voor het verblijf tijdens de opbouw van projecten geen kleine demontabele woning? Met de kennis en ervaring van het in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde NxtGen Smart Modular bouwsysteem zijn we in 2019 gestart met het analyseren van de bestaande bouwsystematiek van woningen. Waarom zou het industrieel ‘produceren’ van woningen moeilijker zijn dan het produceren van auto’s?

Ik raakte geïnspireerd door de mogelijkheden van een geïntegreerd losmaakbaar modulair bouwsysteem voor woningen. In stealth-modus zijn verschillende prototypes ontworpen en bouwcomponenten geproduceerd met nadruk op standaardisatie, materiaalkeuze, losmaakbaarheid, lange levensduur en hergebruik. We benaderen het bouwen van woningen als een productieproces. NGH woningen kunnen door losmaakbare droge verbindingen, overeenkomstig de NxtGen Industrial en NxtGen Kitchens bouwsystemen, eenvoudig en snel worden opgebouwd en gedemonteerd. Door onze geïntegreerde benadering houden we grip op de gehele waardeketen in de bouw en creëren we waarde met onze gezonde en betaalbare woningen.

Toekomstbestendig
Op basis van eigen ontworpen bouwcomponenten is vraaggestuurde serieproductie van woningen mogelijk. Grootte en gewicht, maatvastheid en TCO worden geanalyseerd om kosteneffectief te bouwen. Bouwcomponenten en installaties zijn remontabel en kunnen eenvoudig worden vervangen door nieuwe of verbeterde materialen, waardoor NGH “toekomstbestendig” kan bouwen.

Duurzaamheid
De Sustainable Development Goals (SDG), het gedachtengoed van de Ellen MacArthur Foundation en Steve Jobs zijn een belangrijke leidraad bij de (door)ontwikkeling van NxtGen Houses. Door het NxtGen bouwsysteem is hoogwaardig hergebruik van de bouwelementen en grondstoffen binnen een circulair verdienmodel mogelijk.

Carel van Duuren
CEO NxtGen Houses

Bezoek mijn LinkedIn profiel