Over ons

NGH NxtGen Houses appartement Milaan

Missie
Het versnellen van de transitie binnen de bouwsector, verkleinen van de ecologische voetafdruk en creëren van innovatieve, betaalbare woningen.

NGH Groep
Met onze geïntegreerde bedrijvengroep, NxtGen Houses BV (Engineering & Construction), NxtGen Houses Real Estate BV (eigenaar & financiering), NGH Property Management BV (beheer) en Mac Bouw Design BV (ontwerp & design), controleren en stroomlijnen wij de workflow door vergaande product- en processtandaardisatie middels het NGH prefab hybride bouwconcept.

Future proof
Door combinatie van eigen ontworpen en op order gemaakte bouwcomponenten is vraaggestuurde serieproductie van woningen mogelijk. Grootte en gewicht (transportkosten en hanteerbaarheid), maatvastheid (minder foutkosten) en TCO (onderhoudskosten en mogelijkheid om installaties te vervangen) worden vergeleken en geanalyseerd om kosteneffectief te bouwen. Bouwcomponenten en installaties zijn demontabel en kunnen eenvoudig worden vervangen door nieuwe of verbeterde materialen, waardoor NGH “future proof” kan bouwen.

Duurzaamheid
De Sustainable Development Goals (SDG), het gedachtengoed van de Ellen MacArthur Foundation en Steve Jobs zijn een belangrijke leidraad voor NxtGen Houses bij het tot stand komen van hoogwaardige circulaire en betaalbare huisvestingsoplossingen.

Inspiratie
Tijdens de bouw van NxtGen Industrial en NxtGen Kitchen-projecten van onze zusterbedrijven verblijven onze medewerkers een paar weken in hotels en ik dacht: waarom maken we geen kleine demontabele woning om hotelkosten te besparen? Met de kennis en ervaring van het in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde NxtGen Smart Modular bouwsysteem ben ik in 2019 gestart met het analyseren van woningen. Waarom is het ‘produceren’ van woningen moeilijker dan het produceren van auto’s?

NGH NxtGen Houses appartement Amsterdam - Tiny House Block

Ik raakte geïnspireerd door de mogelijkheden van een geïntegreerd losmaakbaar prefab bouwconcept. Er zijn in stealth-modus verschillende prototypes ontworpen met nadruk op standaardisatie, materiaalkeuze, losmaakbaarheid, lange levensduur en hergebruik. We benaderen het bouwen van woningen als een productieproces. NGH woningen kunnen door losmaakbare ‘plug & play’-verbindingen eenvoudig en snel worden opgebouwd. Door onze geïntegreerde benadering houden we grip op de gehele waardeketen en creëren we gezonde en betaalbare woningen.

Legacy
Op mijn verjaardag in 2020, heb ik NxtGen Houses (NGH), als spinoff van NxtGen Smart Modular Building, opgericht en beschouw dit als mijn legacy. De doelstelling is om met een innovatief prefab bouwconcept zoveel mogelijk duurzame, betaalbare woningen te bouwen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de woningschaarste.

Carel van Duuren
CEO NxtGen Houses

Bezoek mijn LinkedIn profiel